Hjrnguiden
Hem Om Om oss
Om oss PDF  | Skriv ut |

Anna Josephson har lång erfarenhet som neurokirurg vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och stor kunskap om vad som händer när hjärnan eller ryggmärgen skadas. Hon är dessutom lektor vid institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet där hon leder undervisningen av läkarstuderande i hjärnans anatomi och bedriver forskning inom områdena pedagogik och nervsystemets plasticitiet. Anna Josephson utvecklar nya web-baserade pedagogiska redskap för hur man kan lära sig nervsystemets struktur och funktion. Hon har vetenskapligt samarbete med Lars Olson och är en av författarna till boken Hjärnan.

Kontakt: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

 

 

 

 

 

 

Mattias Karlén har forskat på utvecklingen av hjärnan vid Karolinska Institutet och jobbar nu som frilansande 2D/3D illustratör. Mattias Karlén har det konstnärliga ansvaret för hjärnguiden och har tagit fram de flesta illustrationer och animationer. Mattias Karlén har starkt bidragit till faktainnehållet i hjärnguiden då han som hjärnforskare och illustratör besitter en unik kunskapskombination. Mattias Karlén har även arbetat fram websidans struktur och är webmaster för hjärnguiden.

Kontakt: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

 

 

 

 

 

 

Ett speciellt tack riktas även till:

Prof. Lars Olson för granskning av innehållet och som meförfattare till boken hjärnspark bidragit till grunden för hjärnguiden.

Dr. Jenny Häggkvist för stor hjälp med avsnitten om droger och beroende.

Neuropsykolog Ph.D. Ingrid Hagberg Van´t Hooft för tillgången till "Steg för steg" häftena.

Frederik van´t Hooft och Simon Nordberg för filmen om datorspelande bland unga.

Senast uppdaterad 2009-09-24 06:46